Derik Belediye Eşbaşkanı Songül Özbahçeci’den Kayyum Açıklaması

Derik Belediye Eşbaşkanı Songül Özbahçeci’den Kayyum Açıklaması
Yayınlama: 05.06.2024
166
A+
A-

Derik Belediye Eşbaşkanı Songül Özhaçeci, Hakkari Belediyesi’ne kayyum atanmasının ardından yaptığı açıklamada, “Herkesi, bu hukuksuz ve adaletsiz karara kaşı ses yükseltmeye çağırıyoruz” dedi.

Hakkari Belediyesi’ne kayyum atanmasının ardından Derik Belediye Eş Başkanı Songül Özbahçeci , yazılı bir açıklama yaptı. Kayyum atamalarını ret eden Özbahçeci, “Bu uygulamalar insan iradesine saygı duymamaktır ” dedi.

Özbahçeci, açıklamanın devamında “Demokrasiye inan bütün kesimlerin bu haksız ve hukuk dışı uygulamalara karşı ses yükseltmeye davet ediyoruz ” dedi. Özbahçeci açıklamasının devamında şunları aktardı:

“Hakkari Belediyesi’ne kayyum atanması kararı, demokrasi ve siyasi ahlak açısından hukuksuz bir uygulamadır. Bu karar, halkın iradesini hiçe sayarak, demokratik seçimlerle göreve gelen Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış özelinde tüm seçmenlerin iradesini tanımamaktır. Öncelikle, halkın seçilmişlerini görevden almak ve yerine kayyum atamak seçmene ve seçmenin iradesine saygı göstermemektir. Demokrasiye ve insan haklarına aykırıdır. Bu keyfi uygulamalar, toplumda derin bir güvensizlik, kutuplaşma ve adaletsizlik duygusunu uyandırmaktır .Bu uygulamalar toplumsal barışa ve huzura zarar verir.


Sonuç olarak, Hakkari Belediyesine kayyum atanması kararı, hukukun üstünlüğü ve demokratik değerler açısından kabul edilemez bir adımdır. Demokrasi, halkın iradesine saygı gösterildiğinde ve tüm yurttaşların hakları korunduğunda anlam kazanır. Bu tür antidemokratik uygulamalara karşı durmak, demokrasiye, insan haklarına ve adalete olan inancımızı korumak için bir zorunluluktur”.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.