DİKKAT!!! Bitkisel ilaçlar her zaman faydalı olmayabilir

DİKKAT!!! Bitkisel ilaçlar her zaman faydalı olmayabilir
Yayınlama: 05.10.2023
Düzenleme: 05.10.2023 10:21
25
A+
A-

Yazın bitmesiyle birlikte havaların soğumasıyla mevsimsel geçiş hastalıklarını kapılarını açtı. Peki bu geçiş döneminde ne yapılır ? Mardin de 35 yıldır aktarcılık yapan Remzi Yağmurcu mevsimsel geçiş döneminde ne yapılır sorusunu yanıtladı.

azın bitmesiyle birlikte havaların soğumasıyla mevsimsel geçiş hastalıklarını kapılarını açtı. Peki bu geçiş döneminde ne yapılır ? Mardin de 35 yıldır aktarcılık yapan Remzi Yağmurcu mevsimsel geçiş döneminde ne yapılır sorusunu yanıtladı.

BİLİNÇLİ TÜKETİLMEDİĞİ TAKDİRDE FAYDASI YERİNE ZARARINI GÖREBİLİRSİNİZ

Mardin de 35 yıldır aktarcılık yapan Remzi Yağmurcu mevsimsel geçiş dönemlerinde yapılması gerekenleri aktardı. Yapıtığı açıklamada Yağmurcu: “ Ben Remzi Yağmurcu 35 senedir bu işle uğraşıyorum. şifalı bitkilerle ilgili yedi tane eserden faydalanmak suretiyle bu mesleği devam ettiriyorum. Malumunuz hava değişimi münasebetiyle kişi esasında mevsimsel değişiklikler olmadan önce kendi vücudunu dirençli tutmak için tarçın, zencefil ve ada çayını beraber demlenir, Bunun dışında adaçayı tarçınla birlikte demlenebilir. Bizim yöreye ait yarpuz bitkisini kaynar suda 5 dakika veya sütle birlikte sütün köpürmesiyle birlikte daha sonra süzdükten sonra sabah akşam içilir ve vücut direncinizi ayakta tutar. Mevsimsel değişikliklerde sıcaktan soğuya veya soğuktan sıcağa mevsimsel geçişlerde en ideal bitki semizotudur. Bu durumlarda semizotu tüketmeniz önemlidir. Gelecek hastalıklara karşı önemli bir önlemdir.” Diye söyledi

REZENE, GÜLHATMİ VE YARPUZ BİTKİLERİ ÖNEMLİ ŞİFA KAYNAĞIDIR

Mevsimsel geçişlerin en önemli bitlerini ileten yağmurcu faydalarını ve nasıl kaynatıldığı ile ilgili tarifler verdi. Yağmurcu :” Başka şifalı bitkilerde mevcuttur. Rezene, Gülhatmi ve Yarpuz bitkilerini azar azar almak şartıyla 5 dakika kaynatıp ve süzdükten sonra sabah ve akşam bir çay bardağında tüketilmesi vücut direnciniz açısından önemli bitkilerdir. Mevsimsel geçiş hastalığı geçtikten sonra üç günde bir de tüketilebilir.” Dedi.

Mevsimsel geçiş döneminde bildiğiniz gibi en önemli ilaç bitkilerdir. Peki bu bitkiler nasıl ve ne kadar tüketilmelidir ? 35 Yıldır aktarcılık yapan Remzi Yağmurcu bu sorunun cevabını yanıtladı. Yağmurcu : “Şifalı bitkileri ölçülü ve bilinçli bir şekilde tüketilmesi gerekir. Bilinçli tüketilmediği takdirde faydası yerine zararını görebilirsiniz. Bitkileri kişilere göre verilmeli örneğin süzülen bir bitki çoklara bir fincan verilir, yetişkinlere bir çay bardağında verilir herkesin kendine göre ölçüleri vardır ve buna dikkat edilmesi gerekir. “ diye yanıtladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.